A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

День Гідності і Свободи

Дата: 21.11.2018 17:44
Кількість переглядів: 779

Фото без опису

 

Ціна за революцію велика,

Та за ідею варто помирати.

Бо нація залишиться безлика,

Якщо її не можуть відстояти.

 

21 листопада 2018року в сесійній залі Великобілозерської сільської ради  пройшов урок мужності та героїзму «Не зорі падають із неба - зірки ідуть у небеса…», в рамках відзначення Дня Гідності та Свободи на знак шани патріотизму й мужності громадян, що восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 років постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод  людини  та її європейського  вибору.

У відповідь на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протести української громадськості. Серед мітингуючих був і наш земляк – Олександр Лиходід, який, нажаль, трагічно загинув у 2017 році.

Присутні на заході вшанували пам'ять героїв – борців за незалежність, суверенітет та цілісність нашої держави хвилиною мовчання та запалили свічки, долучившись до акції «Зігріймо теплом душі Небесної Сотні» А світло запалених свічок було даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Гості, структурні підрозділи та мешканці Великобілозерської громади із запаленими свічками пройшли ходою до пам’ятника видатного сина України Тараса Шевченка. Колону очолили: голова Великобілозерської громади Ігор Батрак, перший заступник сільського голови Вікторія Дуденко, секретар сільської ради Тетяна Ходус, заступник сільського голови Сергій Бовтута. Всі учасники ходи виклали із лампадок біля підніжжя пам’ятника слоган, який зараз звучить з вуст кожного українця «Героям слава»!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора